macProVideo.com
Forums
  • TRENGAG
    Posts: 2
    Joined: Oct 10th, 2010
    Latency Reason Rewire!
    When I use Reason as slave to GarageBand through Rewire, Reason has latency issues. GarageBand runs fine, (No delay). I have tried 3 different controllers with the same result. When I run Reason solo, no problem. Through GarageBand, Reason shows that it is in Rewire slave mode, but with severe latency. Suggestions anyone? Thanks TRENGAG
    Reply
  • Rounik Admin
    Posts: 8713
    Joined: Dec 16th, 2006
    Re: Latency Reason Rewire!
    Hi Trengag, Welcome to the forums! What versions of Reason, Garageband and OSX are you using? Thanks Rounik
    Reply
  • TRENGAG
    Posts: 2
    Joined: Oct 10th, 2010
    Re: Latency Reason Rewire!
    Hi Rounik, Here are the details you asked for: -GarageBand'09 Version 5.1 (398) -Reason 4.0 (Build 905) -Mac OSX 10.6.4 Regards, Trengag
    Reply
  • Rounik Admin
    Posts: 8713
    Joined: Dec 16th, 2006
    Re: Latency Reason Rewire!
    Hi Trengag, Thanks for the details. Here are a couple of suggestions: 1. Change the Audio/MIDI settings in Garageband? Garageband > preferences > [Audio /MIDI] Optimise for : Minimum Delay. 2. Download the latest propellorheads rewire updates. 3. Check the latency settings in Reason's preferences. Let me know how you get on. R
    Reply
You must be logged in to post a reply
Subscribe to receive an email for each new post on this thread. Please login
Recent Threads
Recent Posts
Feedback
Course Advisor
Don't Know Where To Start?
Ask A Course Advisor
Ask Us!
Copy the link below and paste it into an email, forum, or Facebook to share this with your friends.
Make money when you share our links
Become a macProVideo.com Affiliate!
The current affiliate rate is: 50%
Classes Start Next Week!
Live 8-week Online Certification Classes for: