macProVideo.com
Forums
  • Lonesome
    Posts: 2
    Joined: May 25th, 2008, 09:37
    Nasty Distortion
    Hi, I am new to Logic Pro and am running into a problem. I am running my guitar into my Firestudio Project and have been messing around with some of the amp simulators. Everything seems to go ok until I try adjusting some of the parameters, when I do that I sometimes get a real nasty digital clipping/distortion that wont go away until I shut everything down and start it back up. Any suggestions? Thanks!
    Reply
  • AbbeyRhodes
    Posts: 76
    Joined: Jan 15th, 2008, 08:19
    Re: Nasty Distortion
    Hi Lonesome, Try turning the I/O Safety Buffer on in Preferences -> Audio -> I/O Safety Buffer. This will work IF the problem is caused by buffer overload. Give it a try and see if it works. Alternatively you can increase the buffer size but this will also increase latency which is generally most noticeable when playing guitars, but this is a problem we all deal with i guess.
    Reply
  • Lonesome
    Posts: 2
    Joined: May 25th, 2008, 09:37
    Re: Nasty Distortion
    Thanks Fusilli, I'll try that right now. Josh
    Reply
You must be logged in to post a reply
Recent Threads
Recent Posts
Feedback
Course Advisor
Don't Know Where To Start?
Ask A Course Advisor
Ask Us!
Copy the link below and paste it into an email, forum, or Facebook to share this with your friends.
Make money when you share our links
Become a macProVideo.com Affiliate!
The current affiliate rate is: 50%
Classes Start Next Week!
Live 8-week Online Certification Classes for: