macProVideo.com
Forums
  • edgy
    Posts: 87
    Joined: Feb 16th, 2007, 05:26
    change coloring channel strip volume indicator
    could someone tell me how to change the color on the channel strip volume indicators
    Reply
  • Bj
    Posts: 293
    Joined: Sep 19th, 2007, 01:27
    Re: change coloring channel strip volume indicator
    Hi Edge!!!, This might be what you are after... In the Mixer Window, select a Channel Strip... Click on View ( top left of window )... at the bottom of the drop down menu click on Colors and choose the one you want... The same Colors Menu can be found in the Arrange Window also under View... HTH Cheers, Bj
    Reply
  • edgy
    Posts: 87
    Joined: Feb 16th, 2007, 05:26
    Re: change coloring channel strip volume indicator
    ok thanks but that's not it? i looked it up and got the correct name for it. what i would like to do is change the color of the level meter... could you walk me through doing this the right way. it's the level meter.
    Reply
  • Rounik Admin
    Posts: 8713
    Joined: Dec 16th, 2006, 08:13
    Re: change coloring channel strip volume indicator
    Hi edgy, Do you mean you wish to change the orange/yellowish colour of the level meter itself to another colour? Something like this? [img]http://img196.imageshack.us/img196/196/picture4poe.png[/img] Cheers Rounik
    Reply
  • edgy
    Posts: 87
    Joined: Feb 16th, 2007, 05:26
    Re: change coloring channel strip volume indicator
    yes, absolutely
    Reply
  • Rounik Admin
    Posts: 8713
    Joined: Dec 16th, 2006, 08:13
    Re: change coloring channel strip volume indicator
    OK. Do you have a copy of Photoshop, a place to back up your original Logic.app file and plenty of time? ... it's a manual process and will involve you altering the graphic file in Photoshop or a similar editing app. If you're still interested let me know and I'll post a 'how to'... :) Rounik
    Reply
  • edgy
    Posts: 87
    Joined: Feb 16th, 2007, 05:26
    Re: change coloring channel strip volume indicator
    ok, I'm interested, i do have a back up place and i don't own photoshop, i do have GIMP an open source editor like photoshop but i'm willing to dive in and make arrangements. are there any other photo editors beside photoshop that will do the same that you can recommend that's apart of the mac os, are something different? thx
    Reply
  • Rounik Admin
    Posts: 8713
    Joined: Dec 16th, 2006, 08:13
    Re: change coloring channel strip volume indicator
    Hi edgy, OK. Here goes. I found out about this info on another site some time ago. It wasn't explained in depth, so here is a basic example. ----- [b]PART A : Backing up your Logic.app [/b] 1. QUIT LOGIC & open a Finder Window and navigate to your Applications folder. 2.Control-click on the Logic icon and choose Duplicate. Changing the look of Logic 8 [img]http://img208.imageshack.us/img208/2472/picture2ifk.png[/img] We are going to work on the duplicate of Logic.app. In this instance Iüve renamed it Logic Pro Makeover. [b]PART B : Find the Files [/b] 1.Control-click on your duplicate copy of Logic.app 2.Choose Show Package Contents. A new Finder Window will open and display the contents of the Logic app. [img]http://img31.imageshack.us/img31/2408/picture3psy.png[/img] 3.Navigate to the Resources folder. In here you will Find all the .tiff Files that are used in Logic. 4.We are looking for the Level meter graphics. Namely: - LevelMeterMonoWide.tiff - LevelMeterMonoWideDark.tiff - LevelMeterStereo.tiff - LevelMeterStereoDark.tiff [b]PART C : Manipulating the Meters tiffs[/b] 1.Open up one of these File in the Graphics Editing Application of your choice. For this example I'm using Pixelmator. Any editor like Photoshop or GIMP will do Fine. 2.In Pixelmator I've created a new layer which contains a gradient to cover the existing colours of the Level Meter: [img]http://img252.imageshack.us/img252/2296/picture4g.png[/img] 3.Repeat this procedure for all the Files and either save over the original, or save each level meter as tiff Files (with the exact same name) to a new folder. I prefer to do the later option! [img]http://img339.imageshack.us/img339/5259/picture5o.png[/img] [img]http://img31.imageshack.us/img31/2845/picture6fzw.png[/img] [b]PART 4 : Your level meters in Logic! [/b] If you have saved your versions over the originals skip 1. and move on to 2. 1.Move or copy the level meter graphics files to the Resources folder inside the Logic.app package contents. 2. Navigate back to your Applications folder and double-click on the Logic Pro Makeover icon. 3.You will now see that Logic has replaced the default graphic of the level meters with your own versions: [img]http://img252.imageshack.us/img252/6118/picture7g.png[/img] Remember to keep a backup either of the entire Logic.app or the Resources folder within the package Contents of Logic.app You can now go wild and change the colours and graphics for any of the icons you find in the Resource folder. Here is a link to the pdf version of these instructions: [url]http://www.sendspace.com/file/hy7k56[/url] Again, please remember to backup your resources folder (within the Logic.app Package Contents) or the entire Logic.app itself. Hope that helps Rounik
    Reply
  • edgy
    Posts: 87
    Joined: Feb 16th, 2007, 05:26
    Re: change coloring channel strip volume indicator
    thank you, task accomplished.
    Reply
You must be logged in to post a reply
Recent Threads
Recent Posts
Feedback
Course Advisor
Don't Know Where To Start?
Ask A Course Advisor
Ask Us!
Copy the link below and paste it into an email, forum, or Facebook to share this with your friends.
Make money when you share our links
Become a macProVideo.com Affiliate!
The current affiliate rate is: 50%
Classes Start Next Week!
Live 8-week Online Certification Classes for: