macProVideo.com
Forums
  • Zihymua
    Posts: 206
    Joined: Oct 30th, 2007, 04:46
    UltraBeat
    After making a multitrack open all auxiliary mix the sound kick snare ect.. the drum sound is perfect , Question how to adjust the overall volume of the drum without moving or changing the auxiliary mix
    Reply
  • Hamish H
    Posts: 307
    Joined: May 4th, 2009, 02:29
    Re: UltraBeat
    Hi Are you talking about the overall volume of the mix? If you are: you could either create a group for all the channels, which would mean if you moved one fader the other faders would also move, (in proportion to the overall sound) (do this by clicking the little grey box on the channel strip just above the automation setting, then assign each aux to the group of your choice) OR you could send the outputs of each aux channel to a new bus.Call it Drum Master or something. Then you can move the Drum Master fader without changing the levels on the original aux channels. (This one is good because you can add any compression or effects to the Drum Master channel strip without having to apply it to individual channels. ) If you are talking about changing the level of each individual drum in Ultrabeat, you can do this by dragging the edge of the blue background behind the name of each drum in the Ultrabeat plug in itself. Hope that helps Hamish
    Reply
  • Zihymua
    Posts: 206
    Joined: Oct 30th, 2007, 04:46
    Re: UltraBeat
    Thank you Hamish, it is lot of job to fix the Master volume. so last night i search a new way to do it after 2 hours of testing Eureka i find it a so simple one action On the track header main window instrument i change it from input to output an this it!
    Reply
  • Rounik Admin
    Posts: 8713
    Joined: Dec 16th, 2006, 08:13
    Re: UltraBeat
    Hi guys, Indeed Ultrabeat has it's own output volume control :) However, it doesn't take long to adjust the overall level of multiple auxilliary channel strips: - Open the Mixer. - Click, hold, drag over the Aux channel strips. - In one of the CS's set the output to a new empty Bus. - On the newly created Aux channel (whose input is that Bus you chose) adjust the level to change the overall gain without affecting individual part levels or needing to open Ultrabeat. You can then also easily automate overall drum levels and as Hamish says add effects to process all drum parts. :) Rounik
    Reply
You must be logged in to post a reply
Recent Threads
Recent Posts
Feedback
Course Advisor
Don't Know Where To Start?
Ask A Course Advisor
Ask Us!
Copy the link below and paste it into an email, forum, or Facebook to share this with your friends.
Make money when you share our links
Become a macProVideo.com Affiliate!
The current affiliate rate is: 50%
Classes Start Next Week!
Live 8-week Online Certification Classes for: