macProVideo.com
Forums
  • Rohogay
    Posts: 185
    Joined: Oct 26th, 2009, 07:08
    Hmm What's this?
    I took a piece of music, imported it into Logic, beat mapped it. Then I made a copy of the same piece of music. I turned on Flex mode but as you can see, ran into the following problems. Even if the original track is selected and is not in flex mode, the copied track will upset things if put into flex mode. See below [img]http://mojaveampworks.com/scrn/tempomap1.png[/img] All is well, the tempo map is set and the audio file is in sync. [img]http://mojaveampworks.com/scrn/tempomap2.png[/img] Now with Flex mode fired up, the tempo map and the audio moves. It is not in time with the original music. The Tempo Map has been pulled off the grid. [img]http://mojaveampworks.com/scrn/tempomap3.png[/img] After increasing the transits on the Beat Mapping using the + button, there is evidence that the audio and tempo map have shifted to the transit nearby. What I don't understand is, why is this picking up those transits when they were not used, also I tired deleting them in the sample editor after the map was made, still won't prevent the tempo map from moving. Any thoughts? Thanks much Victor
    Reply
  • Rohogay
    Posts: 185
    Joined: Oct 26th, 2009, 07:08
    Re: Hmm What's this?
    UPDATE: I selected the copied track, opened Tempo options and removed tempo information form it. Then I exported tempo information into the track. Now when Flex Mode turned on it looks pretty good and seems to follow. Why did I need to do that? It was a copy of the original.
    Reply
You must be logged in to post a reply
Recent Threads
Recent Posts
Feedback
Course Advisor
Don't Know Where To Start?
Ask A Course Advisor
Ask Us!
Copy the link below and paste it into an email, forum, or Facebook to share this with your friends.
Make money when you share our links
Become a macProVideo.com Affiliate!
The current affiliate rate is: 50%
Classes Start Next Week!
Live 8-week Online Certification Classes for: