macProVideo.com
Forums
  • Franklin County
    Posts: 5
    Joined: Feb 25th, 2011, 07:50
    Strange latency / record delay issue
    Hello, I'm having a really strange issue with latency. Running a macbook pro (2007, dual core, 4 gig ram, Lion) with an Apogee Ensemble. I am trying to DI a scratch guitar track at 48 khz. I calculated a 31 sample record delay which I've compensated for in the settings. On playback after tracking, the recording becomes delayed progressively as time passes. It sounds a little stretched as well. Here's the kicker. I just tracked a full kit (9 mics) with no problem 2 days ago! Any ideas? I'm really stuck on this one.
    Reply
  • GaryHiebner
    Posts: 1434
    Joined: May 6th, 2007, 12:54
    Re: Strange latency / record delay issue
    Is your Logic project set to 48khz? If not, then that is probably your issue. To convert your audio file do the following: Right click the audio file and go to [b]Convert > Convert to New Audio File(s)[/b][url=http://www.macprovideo.com/forum/upload/upload/server/php/savedfiles/files/mpv_40056_14931_01.png] [img]http://www.macprovideo.com/forum/upload/upload/server/php/savedfiles/thumbnails/mpv_40056_14931_01.png[/img] [/url] A dialog box will come up asking you to save the new file> here you can change the sample rate and bit depth [url=http://www.macprovideo.com/forum/upload/upload/server/php/savedfiles/files/mpv_40056_14931_02.png] [img]http://www.macprovideo.com/forum/upload/upload/server/php/savedfiles/thumbnails/mpv_40056_14931_02.png[/img] [/url] Try this and see if it works.
    Reply
  • Franklin County
    Posts: 5
    Joined: Feb 25th, 2011, 07:50
    Re: Strange latency / record delay issue
    Thanks for the reply Gary. The project/hardware and audio file are 48khz. I created a new project and recorded without the issue. I'm wondering if a project can become corrupt and have this behavior?
    Reply
  • GaryHiebner
    Posts: 1434
    Joined: May 6th, 2007, 12:54
    Re: Strange latency / record delay issue
    Strange things can happen to projects. Try this with the problematic project. Open it, and then go to File > Save as Copy. This will create a copy of, but also a new project. Then open the new copy you have created and see it the same things happens.
    Reply
You must be logged in to post a reply
Recent Threads
Recent Posts
Feedback
Course Advisor
Don't Know Where To Start?
Ask A Course Advisor
Ask Us!
Copy the link below and paste it into an email, forum, or Facebook to share this with your friends.
Make money when you share our links
Become a macProVideo.com Affiliate!
The current affiliate rate is: 50%
Classes Start Next Week!
Live 8-week Online Certification Classes for: