macProVideo.com
Forums
  • NONOJO
    Posts: 52
    Joined: Mar 27th, 2007, 10:02
    EXS24 NOT PLAYING BACK ?
    Hi, I have an audio file on the arrange window, I right click go to _ Covert to new sampler track. I can hear the samples when I trigger the keyboard . I record a pattern into the arrange window but I can't hear anything on play back. When I go into the piano roll and click on the midi notes I don't hear anything from that window either. Has anyone had this issue,any advise ? thnx J
    Reply
  • Rounik Admin
    Posts: 8713
    Joined: Dec 16th, 2006, 08:13
    Re: EXS24 NOT PLAYING BACK ?
    Hi JayJay7, What version of Logic are you running? Are any of the channels or tracks solo'd... or is (region) solo mode on whereby the Bar Ruler is highlighted yellow? Does this happen in a new logic project using the same audio file?
    Reply
  • NONOJO
    Posts: 52
    Joined: Mar 27th, 2007, 10:02
    Re: EXS24 NOT PLAYING BACK ?
    Hi Rounik, What version of Logic are you running? [b]Running Version 9.1.8 -[/b] Are any of the channels or tracks solo'd... or - [b] nothing is soloed - [/b] Does this happen in a new logic project using the same audio file?[b] no, this is happening with a few projects now [b] and all different samples[/b] [/b] Any idea why ? This is so annoying , totally slowing down the work flow .. thnx Jay
    Reply
  • Rounik Admin
    Posts: 8713
    Joined: Dec 16th, 2006, 08:13
    Re: EXS24 NOT PLAYING BACK ?
    Hi Jay, The only thing that comes to mind is that somehow the velocity of the recorded notes are very low... or the MIDI Out button in the Piano Roll is not engaged. Could you upload a simple project in which you're experiencing the problem? Make sure to save the exe instrument to the project folder (in Save as... options). Thanks,
    Reply
  • NONOJO
    Posts: 52
    Joined: Mar 27th, 2007, 10:02
    Re: EXS24 NOT PLAYING BACK ?
    Thnx Rounik, How do I send you a private link ?
    Reply
  • GaryHiebner
    Posts: 1434
    Joined: May 6th, 2007, 12:54
    Re: EXS24 NOT PLAYING BACK ?
    You can upload the file to a file hosting site like [url]http://www.mediafire.com[/url] and then post the link here. Then either of the admin or moderators can take a look at the file and give you some feedback.
    Reply
  • Rounik Admin
    Posts: 8713
    Joined: Dec 16th, 2006, 08:13
    Re: EXS24 NOT PLAYING BACK ?
    Or, if you want to send this privately... upload to media fire or box.net or similar and then contact me via our Support area: [url]http://www.macprovideo.com/support/[/url] Please include my name in the subject. Hope that helps :)
    Reply
  • Rounik Admin
    Posts: 8713
    Joined: Dec 16th, 2006, 08:13
    Re: EXS24 NOT PLAYING BACK ?
    Hi Jay, Thanks. Got the project. First I've gotta say I like the soulful vibe. So, this one had me scratching my head for a little while... it behaves exactly as you described. Seems the problem was related to the EXS channels being packed inside a folder. Although this shouldn't cause a problem in theory, it's fairly easy to resolve: 1. Go to Screenset 2 (hit "2" on your keyboard.) 2. Right-Click on the folder in the Arrange area and choose Folder > Unpack folder Choose to unpack to new tracks. Everything should playback fine now. 3. Try selecting all the tracks and pack to folder. (I use the shortcut: Shift-Cmd-F). Everything should play back fine again now too. Let me know if this works or if you've still experiencing problems. :)
    Reply
  • NONOJO
    Posts: 52
    Joined: Mar 27th, 2007, 10:02
    Re: EXS24 NOT PLAYING BACK ?
    Hey Rounik, Thanks & Thanks !!! It worked. Now, at the first & second attempt in following your instructions it did not work but on the third attempt it began working. As I mentioned one or two other projects have the same issue. Any recommendations you could give to avoid this issue in future projects ? Tnx again , Jay
    Reply
  • Rounik Admin
    Posts: 8713
    Joined: Dec 16th, 2006, 08:13
    Re: EXS24 NOT PLAYING BACK ?
    Hey Jay, Glad to hear it. This issue (in this project) was down to the exs24 sampler instrument being inside a folder. In other projects simply double-click on an empty part of the Arrange area to go up one level. Or click on the "folder level hierarchy button in the top left of the arrange area. Perhaps you created a folder structure without realising it? This should work. :)
    Reply
You must be logged in to post a reply
Recent Threads
Recent Posts
Feedback
Course Advisor
Don't Know Where To Start?
Ask A Course Advisor
Ask Us!
Copy the link below and paste it into an email, forum, or Facebook to share this with your friends.
Make money when you share our links
Become a macProVideo.com Affiliate!
The current affiliate rate is: 50%
Classes Start Next Week!
Live 8-week Online Certification Classes for: