macProVideo.com
Forums
  • Jideseo
    Posts: 107
    Joined: May 1st, 2011, 01:01
    Connecting External synth in Environment page
    Dear Macprovideo, I want to use my Yamaha Motif with Logic. I have seen that done elegantly (long ago) by creating an object in the Environment window and virtually connecting it. I've not found a tutorial on this on Macprovideo (so far). Could you please walk me through it? Best regards, Tim Duce
    Reply
  • Christian L
    Posts: 1410
    Joined: Aug 7th, 2006, 11:50
    Re: Re: Connecting External synth in Environment page
    Check out these two articles on our website: [url]http://www.macprovideo.com/hub/logic-pro/setting-up-external-midi-instruments-in-logic-part-1[/url] [url]http://www.macprovideo.com/hub/logic-pro/setting-up-external-instruments-in-logic-part-2[/url]
    Reply
  • Rounik Admin
    Posts: 8713
    Joined: Dec 16th, 2006, 08:13
    Re: Connecting External synth in Environment page
    Hi Tim, Further to the excellent articles Gary has linked to, you might be interested in checking out our AskAudio Magazine (available July 15th). The main features include MIDI and one tutorial on integrating MIDI hardware in Logic Pro. You won't be able to subscribe online for a physical copy (as shipping list is already with our distributors)... but it's available in Newsstands like at Guitar Center's in US and Canada, and will be available on iOS app store for ipad and iPhone... [url]http://www.askaudiomag.com/issue/askaudio-vol01-issue-2[/url] Best, R
    Reply
You must be logged in to post a reply
Recent Threads
Recent Posts
Feedback
Course Advisor
Don't Know Where To Start?
Ask A Course Advisor
Ask Us!
Copy the link below and paste it into an email, forum, or Facebook to share this with your friends.
Make money when you share our links
Become a macProVideo.com Affiliate!
The current affiliate rate is: 50%
Classes Start Next Week!
Live 8-week Online Certification Classes for: