macProVideo.com
Forums
  • dynamicalan
    Posts: 330
    Joined: Nov 25th, 2007, 01:33
    early TNT
    Hello Steve, I am really starting to get into your TNT starting with June 2007. What I do is trace through what you do in the video on logic 8. A Lot of things don't work because it's Logic 8. One of these things is I don't have an Instrument Layer but the Midi Instrument Layer is blank. I use the Mixer Layer but when I shift click on the tracks and then option click the layer menu they the faders don't show up. Do you offer any help to people who may be using Logic 8 on these older videos? That's good about hiding the tracks but the space an instrument take's is a lot. Is there anyway to reduce the space instruments take other than exporting as audio and deleting all the instruments? Thanks, Alan
    Reply
  • steveH
    Posts: 857
    Joined: Oct 17th, 2006, 05:19
    Re: early TNT
    Everything I did in the TNTs using L7 will work in L8.... Abeit, some with a slighty differed command or menu location. Selecting a object and then option selection another layer in the environment works here in L8. On point two: Freezing tracks may be a better solution. Steve
    Reply
  • dynamicalan
    Posts: 330
    Joined: Nov 25th, 2007, 01:33
    Re: early TNT
    Steve, thanks for writing back. I think that hard disk memory is far beyond freezing tracks. My Hard Disk space problem has a lot to do with one very large instrument what takes up a lot of space. I am working on Templates and noticing something in the Environment called "to recording & thru" rather than "sequencer Input". I also noticed that the click isn't connected with this cables in this layer, even in the videos. In my messy environment my physical input goes straight to that and doesn't connect to the input keyboard or that input box that gives the note names. It doesn't play when you play the keyboard however the tracks work in arrange. When I tried to reconnect it and connect the click up to the path a strange thing happened the click got rerouted to one of the aux tracks. This is one of my aux templates. Do you think that you may spend a little more time on clicks and ports or do have an idea of what is going on here. I am attempting to clean up the Audio layer by deleting some unwanted tracks. I realize this is long but I don't know how to explain it better. Thanks, Alan
    Reply
  • steveH
    Posts: 857
    Joined: Oct 17th, 2006, 05:19
    Re: early TNT
    I am working on Templates and noticing something in the Environment called "to recording & thru" rather than "sequencer Input". [i]This is different in different versions of Logic.... [/i] I also noticed that the click isn't connected with this cables in this layer, even in the videos. [i]The click doesn't need to be connected[/i] Do you think that you may spend a little more time on clicks and ports or do have an idea of what is going on here. [i]When you create an empty project in Logic 8 you'll get a clean clicks and ports layer....[/i]
    Reply
  • dynamicalan
    Posts: 330
    Joined: Nov 25th, 2007, 01:33
    Re: early TNT
    Do you think that you may spend a little more time on clicks and ports or do have an idea of what is going on here. When you create an empty project in Logic 8 you'll get a clean clicks and ports layer.... There not empty projects there old templates. I am working on Templates and noticing something in the Environment called "to recording & thru" rather than "sequencer Input". This is different in different versions of Logic.... Does that mean that when using an old template with an old environment in Logic 8 you need to leave it the same or change it back to seguencer input? [i]YOUR TEXT HERE[/i][i]YOUR TEXT HERE[/i][i]YOUR TEXT HERE[/i][i]YOUR TEXT HERE[/i]
    Reply
  • dynamicalan
    Posts: 330
    Joined: Nov 25th, 2007, 01:33
    Re: early TNT
    Steve, thank you for taking the time to answer all these question. Sincerely, Alan
    Reply
You must be logged in to post a reply
Recent Threads
Recent Posts
Feedback
Course Advisor
Don't Know Where To Start?
Ask A Course Advisor
Ask Us!
Copy the link below and paste it into an email, forum, or Facebook to share this with your friends.
Make money when you share our links
Become a macProVideo.com Affiliate!
The current affiliate rate is: 50%
Classes Start Next Week!
Live 8-week Online Certification Classes for: