macProVideo.com
Forums
  • Jehubyi
    Posts: 376
    Joined: Feb 10th, 2008
    Mainstage channel strips
    Hi everyone/Rounik, I want to trigger Ultrabeat sequences that I made in Logic via my MIDI Controller via Mainstage, but I'm not quite sure how to get the Ultrabeat sequences into Mainstage from Logic? Is that even possible, or do I have to build/make the Ultrabeat sequences within Mainstage itself? Thanks a lot. Jodie
    Reply
  • Rounik Admin
    Posts: 8713
    Joined: Dec 16th, 2006
    Re: Mainstage channel strips
    Hi Jodie, It's not a problem as Mainstage and Logic save and load the channel strip settings and instruments settings form and to the same location. This means you can create your own Ultrabeat kit in Mainstage or Logic and as long as you save it as a channel strip setting or an instrument setting you will be able to load it up in the other! Cheers Rounik p.s. So, how is your MIDI Controller then?
    Reply
  • Jehubyi
    Posts: 376
    Joined: Feb 10th, 2008
    Re: Mainstage channel strips
    Hi Rounik, OK, so what you're saying is that I have to "SAVE the CHANNEL STRIP SETTING or INSTRUMENT SETTING" and then I can call it up in either Logic or Mainstage???? OK, I'll try that now. Thanks man. Jodie p.s. Well, I've decided to buy the Edirol PCR-300 (32 keys) because I'm not a keyboard player; I just wanna trigger stuff via a MIDI Controller, so I'll be getting out my VISA card this week or next:)
    Reply
  • Rounik Admin
    Posts: 8713
    Joined: Dec 16th, 2006
    Re: Mainstage channel strips
    [quote:44659] OK, so what you're saying is that I have to "SAVE the CHANNEL STRIP SETTING or INSTRUMENT SETTING" and then I can call it up in either Logic or Mainstage???? OK, I'll try that now. [/quote] Exactly! :-) Cool, enjoy the PCR-300!
    Reply
  • Jehubyi
    Posts: 376
    Joined: Feb 10th, 2008
    Re: Mainstage channel strips
    Heh again Rounik, Sweet:) I got it:) WOW this is so fun:) I'm dumb as a stump in Logic but having fun:) heehee:) Thanks man. Jodie
    Reply
  • Jehubyi
    Posts: 376
    Joined: Feb 10th, 2008
    Re: Mainstage channel strips
    Heh Rounik, Any news on a Mainstage TUTORIAL in the near future? Jodie
    Reply
  • Rounik Admin
    Posts: 8713
    Joined: Dec 16th, 2006
    Re: Mainstage channel strips
    Hi Jodie, I haven't got any news for you now. Cheers Rounik
    Reply
  • Jehubyi
    Posts: 376
    Joined: Feb 10th, 2008
    Re: Mainstage channel strips
    Rounik dude:) Ya gotta get on Martin to get a MAINSTAGE TUTORIAL up and running! I bet that would be a big hit! Domo = Thanks Jodie
    Reply
  • GxL
    Posts: 6
    Joined: Oct 10th, 2007
    Re: Mainstage channel strips
    Yeah, I'm also very interested in MainStage tutorial and I even suggested it in the "TNT suggestions and ideas" section of this forum. So I hope Martin et el. will decide to do it. That would be awesome. Cheers Gabe
    Reply
  • Rounik Admin
    Posts: 8713
    Joined: Dec 16th, 2006
    Re: Mainstage channel strips
    Hi Gabe, Do please add your voice to the Mainstage thread in the "Suggested Training" sub-forum: [url]http://www.macprovideo.com/forum/general/suggested-training&id=10231[/url] It will definitely be noted there! Cheers Rounik
    Reply
You must be logged in to post a reply
Subscribe to receive an email for each new post on this thread. Please login
Recent Threads
Recent Posts
Feedback
Course Advisor
Don't Know Where To Start?
Ask A Course Advisor
Ask Us!
Copy the link below and paste it into an email, forum, or Facebook to share this with your friends.
Make money when you share our links
Become a macProVideo.com Affiliate!
The current affiliate rate is: 50%
Classes Start Next Week!
Live 8-week Online Certification Classes for: