macProVideo.com
Forums
  • DigitalOxygen.ca
    Posts: 2
    Joined: Aug 1st, 2011, 01:53
    60fps Reverse Slow Motion Bug?
    I have been playing with slow motion in iMovie using 60fps source footage (i.e. 60fps clips in a 30fps project). It does a decent job but I have come across some strange behaviour when playing the slow motion clips in reverse. It appears that iMovie losses it's nice smooth slow motion when the clip is played in reverse. By this I mean that in reverse the nice smooth 60fps@50% clips look the same as 30fps@50% clips, they are choppy. Take a look a this clip for an example: [url]http://vimeo.com/27162470[/url] Is this a bug or some setting I'm missing?
    Reply
  • DigitalOxygen.ca
    Posts: 2
    Joined: Aug 1st, 2011, 01:53
    Re: 60fps Reverse Slow Motion Bug?
    One possible workaround is to reverse the clip before importing into iMovie but I have yet to find a tool other than iMovie that will let me do that easily. Some quick investigation into MPEG Streamclip, Handbrake, and ffmpeg didn't turn up much. Anyone know of a tool that will allow me to reverse the clip before importing into iMovie?
    Reply
You must be logged in to post a reply
Recent Threads
Recent Posts
Feedback
Course Advisor
Don't Know Where To Start?
Ask A Course Advisor
Ask Us!
Copy the link below and paste it into an email, forum, or Facebook to share this with your friends.
Make money when you share our links
Become a macProVideo.com Affiliate!
The current affiliate rate is: 50%
Classes Start Next Week!
Live 8-week Online Certification Classes for: